Kreativ användning av sponsrade länkar


Nyttja heta topics för kreativa sponsrade länkar kampanjer.

Google Trender är ett smart verktyg som visar de populäraste sökfraserna på Google just nu. Med en smula kreativitet kan du nyttja denna värdefulla information genom att hitta finurliga kopplingar till dina produkter eller tjänster för användning i dina sponsrade länkar kampanjer.

Överst på listan för mest ökande sökfraser ligger just nu ”Melodifestivalen 2010” . Inte så konstigt kanske.. Norwegian som erbjuder flygbiljetter till Oslo har snappat upp trenden och kombinerat den med en av sina produkter. Vid sök på ”Melodifestivalen 2010” exponeras annonstexten; Eurovision 2010 i Oslo. Heja fram Anna Bergendahl. Boka billiga biljetter nu! Konverteringsgraden toppar kanske inte men de når definitivt en ny målgrupp och uppnår varumärkesbyggande effekt. Och kanske ökar den kreativa kampanjen konverteringsgraden för övriga google kampanjer.

Ett annat tydligt exempel är svininfluensan. Trenden för sök på svininfluensa gick från 0-100 i mitten på juli 2009 och var en av de mest sökta sökfraserna i slutet på 2009. Vid sök på svininfluensa visade SOS Barnbyar en sponsrad länk med innehållet; Oro för svininfluensan? Vi oroar oss mer för de barn som i år mister sina föräldrar i hiv/aids. Fullkomligt briljant. Oro är i detta fall en av de främsta anledningarna till sök. Att gå in och neutralisera den känslan genom att sätta perspektiv på den rådande situationen bidrar till minskad oro och medför positiva känslor kring varumärket som ligger bakom.

Våga, prova, sätt upp mål och sist men inte minst – mät!

Dela på Facebook 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: