Vad är Facebooks nya community för nåt?


Att Facebook i dagarna ändrat begreppet ”Bli fan” till ”Gilla” kanske inte undgått så många. Syftet till förändringen från Facebooks sida är att minska tröskeln till aktion. Den nya ”Gilla” varianten är med andra ord lite mera light. Ett smart drag från Facebook då det troligen kommer att resultera i att fler kommer att bli fans, ops..gillare.. av Facebook pages. Man har även gjort det enklare att i registeringsskedet förstå att det är en fanpage man bör skapa om man är ett företag. Varm välkommet!

En annan nyhet är Facebook Community Pages. Precis som en Fanpage ska dessa communities länka dig till andra med samma intressen och erfarenheter. Det finns dock en skillnad. Facebook kommer automatiskt utifrån informationen på din profil föreslå communities för dig. Du kommer att kunna välja att automatiskt godkänna dessa rakt av, alternativt manuellt kryssa i de sidor du vill länka till. Det är fortfarande på beta nivå och än så länge presenteras information från Wikipedia. Tanken är dock att passionerade Facebookanvändare ska bidra till innehållet på sidorna.

Bra eller dåligt? Jag ser alla länkar framför mig i ett enda virrvarr (på gott och ont). Dock kommer jag personligen hålla stenkoll på mina security inställningar ett tag framöver.

Dela på Facebook 

Annonser
    • Felicia
    • 24 april, 2010

    Intressant! Det är smart av FB. Att hela tiden kundanpassa så att det blir så individuellt annpassat som möjligt. Samtidigt tror jag att många kan känna att det tummar på integriteten att få så personliga förslag. Svårt att säga om det blir rörigt eller ej. Risken finns förstås.

  1. 5 februari, 2015
    Trackback from : wedding dj gold coast

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: