Facebook lanserar ”the next evolution of messages”.


Facebooks smarta produktlanseringar presenteras ofta i media med vinkeln hur de inkräktar på vår personliga integritet. Runt fikabordet säger vi ”näe, fy vad läskigt”, ”jag ska sluta med Facebook” och ”man undrar vad de kommer att nyttja informationen till i framtiden”. Det är såklart befogade tankar men de är också just bara det; tankar. För statistiken säger något annat. I torsdags kunde vi läsa i Dagens Media om att Facebook nu går om Youtube.

Facebook förnyas ständigt och anpassar plattformen efter användarens behov. De nya funktionerna för oss hela tiden ett steg närmare och resulterar i att vi interagerar Facebook i vår vardag mer och mer. Och nu senast har Facebook tagit ett jättekliv.

Idag kan man läsa på bloggen om att de lanserar ”the next evolution of messages”. Facebook har utvecklat en teknik som gör att du kan välja om du vill kommunicera med dina vänner via SMS, chatt, meddelanden eller e-post. Dina vänner kommer i sin tur att ta emot budskapet via de medium de föredrar. Det enda du behöver göra att välja vem du ska kommunicera med och komponera budskapet. Facebook sköter resten. Smidigt. Alla meddelanden mellan dig och en vän oavsett om det är via chatt, sms eller e-post kommer att samlas på ett och samma ställe. För att använda denna tjänst måste du ansöka om en invite. Det gör du här.

Facebook kommer dessutom att erbjuda e-postkonto till alla som vill, vilket innebär att du kan dela över Facebook oavsett om du har en profil på Facebook eller inte. Facebook tar världen med storm. Vad kommer att hända med Gmail nu?

Annonser
  1. Dagens Media skriver en artikel om ämnet idag. http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article2508304.ece

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: