Är du förberedd på Facebook deals?


Snart kommer Facebook att lansera Deals. Med den nya tjänsten kommer du kunna ge kunder som checkar in på din plats erbjudanden av olika slag. Läs mer om det här. Vi vet inte riktigt när det blir möjligt för svenska företag men i väntan finns det ett par grejer som du måste förbereda för att kunna nyttja tjänsten när den väl lanseras.

Nummer 1 – du måste ha en fanpage. Läs mer om hur du går tillväga här.
Nummer 2 – du måste äga platsen.

För att äga platsen måste du manuellt gå in och göra anspråk på den. (Rekommenderas inte om du har över 20 platser, då är det lättare att vänta på Facebooks verktyg för att ansöka om flera platser på en och samma gång, finns ej dock idag)

Så här gör du:

1. Sök upp din plats i sökfältet.

2. Klicka på: ”Är det här ditt företag?”

3. Du kommer nu att få upp en bekräftelseruta där du bekräftar att du är representant för sidan.

4. Fyll i begäran och styrk den med antingen en mejladress kopplad till Facebook eller ett dokument med ditt företagsnamn på, exempelvis en faktura.

5. Vänta… Din förfrågan kan ta upp till några dagar. (Min blev klar på 12 timmar)

6. Nu kan du, om du vill, välja att slå samman din Plats med din Fanpage. Det rekommenderas dock INTE om du har flera fanpages eller flera fysiska platser då tekniken inte är optimal för att hantera det i dagsläget. Uppdatering: Facebook rekommenderar inte att du slår samman din plats med din fanpage ännu.

7. Välj vilken av dina fanpages som ska kopplas till sidan.


Om du slår ihop sidorna och ångrar dig är det enkelt att sära på dem igen. Du klickar bara ”Unmerge all merged Places” längst ned till vänster på sidan.

8. Din sida är nu sammanslagen med din plats och har fått ett lite annorlunda utseende. Bland annat ligger numera flikarna i marginalen till vänster.


Annonser
  1. Uppdatering: Facebook rekommenderar inte att du slår samman din plats med din fanpage ännu.

  2. Varför? För att det buggar? Jag har gjort anspråk vår vårt företags Platser-sida, men hittar inte ”Slå ihop med befintlig sida” så det fungerar ändå inte fullt ut. Kanske lika bra att vänta?

  3. Hej Nina,
    Ja nu funkar det utmärkt. Det bästa är att gå in på ”redigera” och välja ”lokalt företag” och se till att fullständig adress är ifylld. Då blir det automatiskt en plats med incheckningsmöjlighet.
    /Charlotte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: